➡ Start hier: Verhuizingen

Hieronder de Hoasted handleidingen voor verhuizingen.

Websites

• Verhuizen WordPress met Installatron
    Dit werkt eenvoudig en gaat in een groot aantal gevallen goed. Voordeel is dat de website gelijk opgenomen is Installatron. Je kunt dan gemakkelijk vanuit je cPanel in één klik naar het dashboard zonder inloggen en tevens biedt Installatron mogelijkheden om de site te backuppen.
  • Verhuizen WordPress met Duplicator-plugin
    Een goed alternatief, de site download je eerst naar je eigen computer en upload je vervolgens naar de Hoasted server. Werkt overigens alleen als er voldoende schijfruimte is bij de oude host.
  • Verhuizen WordPress handmatig
    Mochten bovenstaande methoden vastlopen, dan kun je altijd de website handmatig verhuizen.
  • Verhuizen overige websites handmatig
    Niet-WordPress sites kun je altijd verhuizen met FTP of wget en de database met exporteren en importeren. Deze handleiding geeft de benodigde stappen.
  • Importeren van een database groter dan 128Mb
    Het importeren van een database met PhpMyAdmin kan tot maximaal 128Mb. Mocht je database te groot zijn daarvoor, dan kun je gebruik maken van de methode uit deze handleiding.

Domeinen

• Verhuizen domeinen individueel
  • Verhuizen domeinen in bulk
    In geval je een hele reeks domeinen wilt verhuizen, dan kun je ons met de spreadsheet uit dit artikel de betreffende domeinen en verhuiscodes aanleveren, wij zorgen dan dat de verhuizingen van die domeinen in gang wordt gezet.
  • Verhuizen domeinen met overnemen van DNS records
    Soms heb je domeinen die je verhuist met bijvoorbeeld e-mail bij Office 365 of Google Workspace. Ook kan er sprake zijn van subdomeinen, speciale SPF records, etc. Dan is het van groot belang de bestaande DNS records over te nemen, alvorens de domeinverhuizing in gang te zetten.

E-mail

• Verhuizen e-mail accounts
    Bij een verhuizing is het vaak de bedoeling dat ook de mailboxen mee verhuizen. Gebruik als reseller deze handleiding om alle mails en mappen over te zetten.