Alias domeinen en forwarding met cPanel

cPanel biedt de mogelijkheid om meerdere domeinnamen en subdomeinen te koppelen aan één pakket. Standaard heeft ieder cPanel hosting pakket één hoofddomein, en kun je onbeperkte subdomeinen (aliassen) daarop toevoegen.

Aliasdomein / parkeerdomein
Een alias is een extra domein dat verwijst naar dezelfde website-map of wordt doorverwezen naar een andere website of webpagina. Dit is geschikt voor domeinnaam variaties en andere TLD’s voor dezelfde website. Bijvoorbeeld domein.nl als hoofddomein, waarop je domein.eu, domein.com en domein.de als alias kunt toevoegen. Ook domeinen waarvoor je alleen DNS instellingen wilt beheren kun je als alias toevoegen. Je kunt vervolgens ook voor die domeinnaam e-mailadressen aanmaken of zorgen dat de domeinnaam in de browser uitkomt op een bepaalde website/pagina. Zie voor het aanmaken van aliasdomeinen en redirecten (forwarden) onze handleiding.

Maximum aantal aliasdomeinen
Bij elk account (en daarin ieder cPanel pakket) worden naast het hoofddomein tot een maximum van 100 aliassen toegestaan.