Hulp op afstand

Het kan gebeuren dat je hulp nodig hebt om bijvoorbeeld de e-mail in te stellen op jouw computer. Goed nieuws: Hoasted biedt deze dienst, de eenmalige kosten zijn €29,- per computer.

Er zijn twee manieren om ons toegang te geven: via Chrome Remote Desktop en met Teamviewer.

Chrome Remote Desktop

Dit programma kun je als extensie installeren in je Chrome browser.

Bezoek met de Chrome browser de Chrome Remote Desktop pagina. De stappen zijn:

1. Klik in het Get Support gedeelte rechts op de download knop. Windows zie 5.
  2. Mac: Als de download compleet is klik je op de knop "Accept en Install":

3. Op de Mac zie je nu in de Chrome Remote Desktop.pkg in Finder. Klik erop om het installatieproces te starten.

4. Als de installatie voltooid is, zie je dat het succesvol was en klik je op de Close knop. Ga verder met ...

5. Windows:

Als de download compleet is, dubbelklik dan op het chromeremotedesktophost.msi bestand links onderin je Chrome scherm. Het bestand wordt dan geïnstalleerd, wellicht vraagt Windows om toestemming te geven. Volg de aanwijzingen op het scherm.
    Is het bestand geïnstalleerd, ga dan naar naar https://remotedesktop.google.com/support
    Klik bij Ondersteuning/Get Support op de download knop:

Je komt dan in de webstore bij de Chrome Remote Desktop, klik open vervolgens Extensie toevoegen en dan de Toev. aan Chrome knop

6. Klik in Chrome nu rechts van de adresbalk op het Remote Desktop ikoontje:

7. Je ziet dan:

8. Klik op Got It en je krijgt de mogelijkheid om de code te genereren:

9. Je ziet dan de code
    Mail de code door aan support@hoasted.com.  Wij kunnen dan op jouw computer bijvoorbeeld zorgen dat de email gaat werken. Jouw scherm wordt dus enkel gedeeld wanneer jij dat toestaat. Op het moment dat jij de verbinding verbreekt, wordt ook de schermdeling uitgezet.

Nog geen code?
    Ga dan naar https://remotedesktop.google.com/support/ en klik op de Generate Code (Code genereren) knop:

10. Had je al eerder Chrome Remote Desktop geplaatst? Ga dan naar https://remotedesktop.google.com/support/ en klik op Generate Code / Code genereren. Geef die code door aan support@hoasted.com of geef even aan hoe laat je gebeld kunt worden.

Teamviewer

Met TeamViewer kan onze support afdeling op jouw scherm meekijken en jou op afstand helpen. Het gebruik van het programma is snel, veilig en volledig kostenloos. Hiermee kunnen we jouw instellingen controleren of probleem verhelpen wanneer iets niet volledig naar jou wens werkt of ingesteld staat.

Veiligheid

Wanneer Teamviewer geïnstalleerd en geopend is, kun je middels jouw persoonlijke ID en toegangscode veilig toegang verlenen aan anderen. Jouw scherm wordt dus enkel gedeeld wanneer jij dat toestaat. Op het moment dat jij de verbinding verbreekt, wordt ook de schermdeling uitgezet.

Aan de slag

1. Download en installeer TeamViewer via onderstaande links:
    1. Voor Apple/Mac: Link
    2. Voor Windows: Link
  2. Installatie:
    1. TeamViewer voor Windows:
      1. dubbelklik dan op het TeamViewerQS.exe-bestand en kies ‘Uitvoeren’.
      2. Geef Toestemming als daarom gevraagd wordt.
      3. Na de installatie start TeamViewer. Loop de stappen door waar nodig.
      4. Het programma start vanzelf.
    2. TeamViewer voor Mac:
      1. dubbelklik op TeamViewerQS.dmg en het programma begint met de installatie
      2. Ga daarna akkoord met de eindgebruikersvoorwaarden.
      3. Klik vervolgens op Installeer.
      4. Voer het wachtwoord van je computer in als daarom gevraagd wordt.
      5. Het programma installeert zichzelf, sluit het af met Close. Het programma start vanzelf.

2k6XwonbOwvxWGTesGmiFCIi46lHW10XoL3D7cJR_7vW4wLtC35CdCW_IBGGozg5tGBKFLRQ8oZggi53E5qcXCPsmeyGwz8JLouNhMUJw4OYfaIj4eLy1c84Fg4bnBJdpApAcHnE
  3. Als het programma gestart is zie je in de linkerkolom de ID (van 9 cijfers) en het wachtwoord die je beiden doorgeeft aan onze support.
  4. Met deze gegevens kan Hoasted inloggen op jouw computer en met het eigen toetsenbord en muis bijvoorbeeld je e-mail installeren/goed instellen of andere zaken. Ondertussen kun jij zien wat Hoasted aan het doen is.
  5. Wanneer je de verbinding wilt verbreken sluit je Teamviewer of klik je op de X in het Teamviewer verbindingsscherm.