HEAD code toevoegen in WordPress

Soms is het nodig om bepaalde code snippets op te nemen in de header of footer van een WordPress website. Denk bijvoorbeeld aan chat widgets, tracking code of overige pixels.

Bij een WordPress website zit de head code in de template zelf, welke ingebouwd zit in de template bestanden van je actieve thema. Je kunt de code daar plaatsen, of gebruik maken van een speciale plugin.

Wanneer je gebruik maakt van een plugin, hoef je niet in de code te werken, en plaats je jouw tracking codes simpelweg in de achterzijde van WordPress. Een voorbeeld van een plugin die je hiervoor kunt gebruiken is:

https://nl.wordpress.org/plugins/head-footer-code/

Ga als volgt te werk:

1. Installeer de plugin
  2. ga naar Tools > Head & Footer code
  3. Plaats de gewenste code in het HEAD veld
  4. Klik op Save changes

Indien je gebruik maakt van caching plugins zoals LiteSpeed, zorg dat je dan ook nog je cache leegt om de nieuwe code volledig en correct uit te laten laden in je website.