Installeren PHP malware scanner

Als je wilt controleren of er kwaadaardige PHP scripts op je cPanel staan, kun je gebruik maken van de 'PHP Malware Finder' tool. Deze installeer je met enkele stappen zelf op je account.

Installatie

1. Log met SSH in op je account (Windows: gebruik Putty, Mac: gebruik Terminal), zie Handleiding SSH toegang.
  2. Voer de volgende commandoregels één voor éénuit:

git clone https://github.com/nbs-system/php-malware-finder.git
    cd php-malware-finder
    git checkout tags/0.3.4

3. Je cPanel account is nu voorzien van de PHP Malware Finder tool.

Scan uitvoeren

Om het programma te draaien, voer je onderstaande commando's uit. Met het eerste commando ga je naar de map waar het is geinstalleerd, en met het tweede commando voer je de scan uit op de public_html map (deze kun je ook aanpassen naar wens).

cd php-malware-finder
./phpmalwarefinder -l php ~/public_html/

De scan duurt enkele minuten. Na afronding worden verdachte files weergegeven met het specifieke argument, waarop je zelf de bestanden kunt doorlopen om te controleren op vreemde code.

Wanneer je malware hebt aangetroffen, ruim je het handmatig op of herstel je het bestand bijvoorbeeld met de Hoasted Backup tool.