Verhuizen overige websites handmatig

Om een website te verhuizen moeten een aantal stappen genomen worden.

1. Zet de TTL op 300 seconden.
  2. Verhuis de website bestanden en database. Daarvoor zijn er verschillende methoden:
    1. Importeren van een ander CMS met Installatron, zie als voorbeeld de handleiding WordPress importeren met Installatron. Op zo'n manier gaat ook met bijvoorbeeld een Drupal of Joomla website, alleen kies je daar voor Installeer Drupal/Installeer Joomla > Importeer site van andere locatie.
    2. Handmatig verhuizen.
      1. Vanaf de Linux shell van het account
        Dit is sneller dan met FTP binnenhalen en weer uploaden. Je hebt wel het ftp-pad nodig waar de site nu nog staat.
        Als je met SSH ingelogd bent met Terminal (Mac) of Putty (windows):

cd public_html

Wijzig dan de betreffende gegevens in het onderstaande commando:

wget -m --user='ftpuserhier' --password='passwordhier' ftp://hostnamehier/padhier/

cd naar de map waarin de site na de wget is terecht gekomen en verplaats de site met mv naar de /home/user/public_html map.
        cd naar de public_html en
        verwijder daarna de lege mappenboom met

rm -rf naam

Verwijder vervolgens alle .listing bestanden die gegeneerd zijn door het wget commando:

find . -name .listing -delete

Maak in cPanel een database aan, exporteer een databasedump bij de oude host en importeer die in cPanel > phpMyAdmin. Pas de databasenaam/usernaam en eventueel het wachtwoord aan in het configuratiebestand (configuration.php bij Joomla, settings.php bij Drupal). Host moet zijn localhost.

Database
        Maak vervolgens in cPanel een database aan, exporteer een databasedump bij de oude host en importeer die in cPanel > phpMyAdmin. Pas de databasenaam/usernaam en eventueel het wachtwoord aan in het configuratiebestand (configuration.php bij Joomla, settings.php bij Drupal). Host moet zijn localhost.
      2. Verhuizen website met FTP.
        Haal alle bestanden binnen met je FTP-programma (bijvoorbeeld FileZilla). Let erop dat je ook het .htaccess bestand meeneemt.
        Plaats deze bestanden in de public_html map van de site op je server bij Hoasted
        Maak vervolgens in cPanel een database aan, exporteer een databasedump bij de oude host en importeer die in cPanel > phpMyAdmin. Pas de databasenaam/usernaam en eventueel het wachtwoord aan in het configuratiebestand (configuration.php bij Joomla, settings.php bij Drupal). Host moet zijn localhost.
  3. Pas je hosts file aan en controleer of alles juist werkt. Pas eventueel de PHP versie en de PHP instellingen/modules aan.
  4. Zet de DNS voor de website om naar het nieuwe IP-adres.
  5. Installeer een Sectigo SSL certificaat (verlenging maar eens per twee jaar is mogelijk), of een Let's Encrypt SSL certificaat.

Afbeeldingen of bestanden met speciale tekens (trema's en andere accenten) in de naam niet gevonden na verhuizing

Soms komt er een probleem dat na verhuizing afbeeldingen met speciale tekens in de naam (bijvoorbeeld é, ë of ê) niet gevonden worden. De bestandsnamen worden in de MySQL database met UTF-8 opgeslagen.
De afbeelding heet bijvoorbeeld Cèze.jpg
In de database is de link naar de afbeelding dan: Ce%C3%8C%C2%80ze.jpg

De oplossing is de bestanden te uploaden met FileZilla. Stel in Filezilla in dat de charset encoding UTF-8 moet zijn:
Ga naar File > Site Manager > {jouw site} > Tab Charset> Force UTF-8

Ook andere goede FTP-programma's zullen die mogelijkheid hebben.