HTTP/3 introductie

Bij Hoasted ondersteunen we het nieuwe HTTP/3 protocol al! Dit betekent in de praktijk dat jouw website door nieuwe technieken vele malen sneller wordt uitgeladen. HTTP is het protocol dat gebruikt wordt om informatie over het web uit te wisselen. HTTP/3 is een verbeterde versie van de eerdere versie HTTP/2 en zorgt voor nog meer snelheid bij het uitladen van je statische content, waaronder afbeeldingen, Javascript en CSS.

Kenmerken van HTTP/3

• HTTP/3 is een nieuwe generatie internet protocol en is ontwikkeld om de tekortkomingen van HTTP/2 op te lossen.
  • Het achterliggende QUIC is een nieuw protocol ontwikkeld door Google, momenteel wordt dit protocol door IETF gestandaardiseerd.
  • QUIC is geactiveerd in Chrome sinds Augustus 2013 en Opera, andere browsers zijn bezig met ondersteuning. Quic staat voor QUIC: Quick UDP Internet Connections.
  • QUIC is ontwikkeld om latency en te verminderen bij handshake en packet loss. Dit komt vooral ten goede bij 3G/4G verbindingen.

Werking van HTTP/3

QUIC vs HTTP/2

Image by LiteSpeed

Controleren of het actief is op jouw website

Bezoek daarvoor https://www.http3check.net/ en vul je domeinnaam in. Overigens zoals we hierboven al schreven is HTTP/3 actief op alle servers van Hoasted. Zodra je website met een SSL certificaat werkt, is jouw website met HTTP/3 actief!