Contact Form 7 Date Picker oplossing

In contact form 7 binnen WordPress kan het voorkomen dat de datepicker / datumkiezer een probleem geeft in Safari en Firefox. Dit komt omdat de browser niet overweg kan met het HTML5 ‘date picker’ element die ingebouwd zit in deze plugin.

Oplossing

Hiervoor voeg je onderstaande regel toe aan je functions.php van je thema. Daarmee wordt er een alternatieve kalender optie toegevoegd als fallback optie, in het geval de datepicker niet kan worden weergegeven.

add_filter( 'wpcf7_support_html5_fallback', '__return_true' );