VPN en het Instellen van een VPN account

VPN overzicht

Simpel gezegd is een VPN (Virtual Private Network) een verzameling van discrete computernetwerken, die gezamenlijk een netwerk vormen op het internet, wat een publiek netwerk is. Veel zakelijke organisaties gebruiken VPN's om hun klanten met hun externe datacenters te verbinden. Mensen kunnen VPN's gebruiken om toegang te krijgen tot bronnen die ontoegankelijk zijn, meestal als gevolg van bepaalde beperkingen, zoals het niet op hetzelfde LAN (Local Area Network) zitten. VPN kan ook worden gebruikt voor het versleutelen van je netwerk verbinding tijdens de communicatie bij gebruik van een onbetrouwbaar openbaar netwerk.

Indien verbonden met een VPN wordt ofwel een VPN-client van je computer systeem gelanceerd ofwel een link op een speciale website wordt geactiveerd door een klik, wat resulteert in een uitwisseling van vertrouwde sleutels en de referenties van een server in een verre geografische locatie. Zodra beide systemen de authenticiteit van elkaar hebben geverifieerd, wordt de informatie over je systeem die via internet is verzonden versleuteld en beschermd tegen nieuwsgierige netwerken.

Gebruik van VPN

Een VPN heeft de volgende toepassingen:

  • Anonimiteit–Je IP-adres wordt verhuld om je identiteit te verbergen van mogelijke hackers. Vooral bij de toegang tot bronnen buiten de bevoegdheid van de website, glijdt je IP-adres door vele netwerk paden en kan dus gevoelig zijn om gevolgd te worden. VPN voorkomt dit alles en garandeert je privacy.
  • Publieke Wifi beveiliging – Stel dat je in een hotel bent, of op een luchthaven en met behulp van de Wi-Fi-connectiviteit toegang krijgt tot internet, je kunt dan nooit zeker zijn dat jouw identiteit, privacy of credenties worden gestolen en gebruikt voor wanpraktijken. Met behulp van een VPN kun je dit ontwijken en makkelijk je ding doen zonder gedoe.
  • Toegang tot geo-beperkte websites en content – Als je een gebruiker van een bepaald product of website bent op een locatie die je toegang geeft, maar je plotseling moest verhuizen naar een afgelegen locatie waar de diensten van de website niet beschikbaar zijn, dan kan een VPN je redding zijn. Je kunt op afstand toegang krijgen tot bronnen van de website met behulp van de VPN, die je locatie labelt als zijnde in een gebied waar de diensten van de website daadwerkelijk beschikbaar zijn. Dit helpt ook in zakelijke organisaties, waar de online producten van een bepaald bedrijf ter beschikking zijn gesteld aan klanten in afgelegen locaties met behulp van een veilige en vertrouwde VPN-verbinding.
  • Veiligheid over Snelheid – Een VPN zorgt voor een hoge veiligheid en anonimiteit, maar het gebruik van sommige VPN-clients kan leiden tot iets lagere snelheden. Mensen die veiligheid verkiezen boven snelheid kunnen een VPN gebruiken voor een ongestoord beveiligde verbinding, zij het met lagere snelheid.

Een VPN instellen

OpenVPN, een open source applicatie, maakt gebruik van VPN technieken voor een veilige en gecodeerde site-to-site of point-to-point verbinding. Hoasted's VPN-client maakt volledig gebruik van OpenVPN's professionele Access Server software en draait op een 2048-bits encryptie voor data-overdracht en communicatie. Voor gebruikers die bepaalde internet resources willen gebruiken is OpenVPN de meest veilige manier om te browsen.

1. Download en installeer VPN.

2. Download Hoasted’s VPN configuratie bestand.

Nadat de windows installer heeft gedraaid voor OpenVPN is het klaar voor gebruik en associeert het zich automatisch met alle bestanden met .ovpn extensie. Je ontvangt een e-mail van Hoasted met als onderwerp VPN Activatie Email met de link voor het downloaden van je .ovpn configuratie bestand. Een bestand met de naam Hoasted-VPN.ovpn wordt gedownload op je systeem.

hoasted vpn account

3. Verbind je account met Open VPN.

Na de installatie van OpenVPN en download van het benodigde configuratiebestand klik je met rechts op het configuratiebestand met de extensie .ovpn en selecteer the optie Start OpenVPN om het in te schakelen. Gebruik de F4 toets om de applicatie te stoppen.

Als OpenVPN start wordt het geconfigureerd om te werken met de credentials van Hoasted. Je e-mail bevat het configuratiebestand en de gebruikersnaam en wachtwoord die nodig zijn om in te loggen op OpenVPN. Geen andere configuraties van de instellingen zijn nodig.

4. Klik op Verbinden in de applicatie om verbinding te maken met de Hoasted VPN.

verbinden met hoasted vpn

5. Verbind en test je account.

hoasted vpn account

Na het afronden van de vorige stappen, ben je klaar om te verbinden. Je kunt de instellingen in het OpenVPN-programma aanpassen aan je behoeften.

6. Om te controleren of je programma actief is ga je naar de volgende link: Check my IP of Google ‘My IP’. Als je IP adres 213.136.77.114, is ben je verbonden met de Hoasted VPN. Als je vragen hebt kun je ons gerust e-mailen op support@hoasted.com!

Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.