cPanel verbinden met G Suite

Veel klanten gebruiken G Suite en willen het graag integreren met hun diensten. De Remote MX Wizard helpt je G Suite toe te voegen aan cPanel.

Sommige accounts hebben deze optie niet. Dus, als je de Remote MX Wizard optie niet ziet in je cPanel kun je contact met ons opnemen.

1. Van te voren:
    1. is het G Suite account geverifieerd? Anders kan de email namelijk niet bezorgd worden.
    2. Ga naar cPanel > Domeinen (Domains) > Zone Editor, selecteer het domein > Beheren. Zet de TTL voor de MX naar 300 seconden. Alle email zal dan na omzetting snel aankomen in het G Suite account, in plaats van dat er nog uren mail kan binnenkomt op de oude locatie.
  2. Log in op je cPanel account.
  3. Navigeer naar Email.

De Email sectie wordt weergegeven.

cPanel verbinden met Google for Work

4. Klik op Remote MX Wizard.

De Remote MX Wizard pagina wordt weergegeven.

Remote MX Wizard

5. Selecteer het domein uit de Domein drop down lijst.

Let op: Deze actie wijzigt je MX Records.

Je mail service wordt gehost door Google Apps en de mailbox die je hebt aangemaakt op deze server zal niet langer werken.

Elk emailaccount dat is geconfigureerd op deze server moet worden geconfigureerd in je Google app account.

Remote MX Wizard google for work

6. Selecteer de opties voor gewenste extra services.
  7. Klik op Doorgaan & Configureer het domein met Google Apps.

Het berichtenvenster dat je vraagt om de configuratie te bevestigen wordt weergegeven

google apps configuratie

8. Klik op OK.

De Setup Remote MX pagina wordt weergegeven. Kopieer de inhoud van de Regel Save old SPF record, want de MX Wizzard heeft die overschreven.

Setup Remote MX pagina Google Apps

9. Ga in je cPanel naar Domeinen (Domains) > Zone editor en klik op Manage bij je domein. Vervang het TXT Record met de inhoud van het nieuwe SPF record en vul deze aan met:
    include:spf.myfasthosting.com

Dit wordt dan bijvoorbeeld:
    v=spf1 include:spf.myfasthosting.com include:_spf.google.com ~all

10. Ga in je cPanel naar E-mail > Mail Routing en zet de routing op Externe Mail Exchanger.