Wat is een mailinglijst

Als je een website hebt met veel onderwerpen die periodiek worden bijgewerkt krijg je natuurlijk steeds meer gebruikers. Het resultaat is dat deze gebruikers terug blijven komen voor meer, en de onderwerpen blijven bezoeken waarvan ze op de hoogte willen blijven. De beste manier voor deze gebruikers om op de hoogte te blijven is door zich te abonneren. Ze kunnen zich inschrijven voor je website/bepaalde onderwerpen op je website en als jij de site bijwerkt ontvangen ze een melding via email. Dus, een mailing lijst is een lijst van alle mensen die zich hebben ingeschreven. Deze lijsten zijn populair omdat ze niet alleen internet gebruikers op de hoogte houden van hun favoriete onderwerpen, maar ze maken het ook makkelijk voor verkopers om interactie te hebben met hun klanten.

Mailinglijsten

Er zijn twee veelvoorkomende soorten mailing lists in gebruik –

• Mededelingslijsten – In deze lijsten stuurt een individu of een groep nieuwsmededelingen naar een groep mensen. Dit soort lijst is eenrichtingscommunicatie; alleen de admin kan nieuwsberichten verzenden, vice versa is dit niet mogelijk.
  • Discussielijsten – Deze lijsten brengen een groep mensen dichter bij elkaar door interactie mogelijk te maken tussen de (groepen) individuen, ze kunnen discussieren en nieuws delen over verschillende onderwerpen.

Enkele veelgebruikte begrippen:

• Post - een bericht verzonden aan een mailing lijst.
  • Mensen die onderdeel uitmaken van een mailing lijst zijn bekend als leden of subscribers.
  • Lijst administrators – mensen die de mailing lijst onderhouden. Lijsten hebben meestal meer dan een administrator.
  • Een lijst kan mensen hebben aangesteld om posts te lezen en te besluiten of ze naar alle subscribers moeten worden verzonden of niet. Deze mensen noemen we moderators.
  • Soms draait er meer dan een mailing lijst op een enkel stuk software. De administrator die deze software onderhoudt en de lijsten beheert heet site administrator. Meestal beheert de site administrator ook de individuele lijsten.