CloudFlare activeren in cPanel

CloudFlare is een online web security provider die je site kan versnellen, accelereren en beveiligen, gratis. Het werkt als een tussenpartij tussen de bezoekers van je website en de Hoasted servers. CloudFlare vermindert de gemiddelde tijd die het kost om je webpagina's te laden en bespaart de gebruikte brandbreedte, door het opslaan van een soort foto van je site (caching van volledig geladen pagina's). Voor de bezoeker is er geen enkel verschil zichtbaar, terwijl je website sneller en veiliger uitgeladen wordt. Hoasted is partner van CloudFlare, waardoor deze service kosteloos wordt aangeboden bij jouw hosting pakket.

Activeren van CloudFlare op je cPanel

 1. Ga naar https://dash.cloudflare.com/signup en maak een account aan
 2. Bevestig je account met de ontvangen bevestigingslink in je email
 3. Log na de aanmaak van je CloudFlare account in op je cPanel account
 4. Navigeer naar 'Cloudflare' (zie afbeelding hieronder) in het onderdeel Software

 5. Je kunt nu eenmalig inloggen met de account die je zojuist hebt aangemaakt. Klik op de blauwe 'Sign in here' link.
 6. Nadat je de eerste keer bent ingelogd op CloudFlare vanuit je cPanel, krijg je toegang tot extra functies en beheer je de basis instellingen direct vanuit cPanel. 
 7. Na het inloggen, kom je in het beheer-overzicht van je account.
 8. Om CloudFlare service in te schakelen op je website, klik je op het blauwe 'domains' icoon. Vervolgens klik je naast het www record (www.domein.nl) en non-www record (domein.nl) de 'use CloudFlare knop op 'ON'. Zie onderstaand een

 9. Dit synchroniseert met de DNS records van je domein en zorgt dat CloudFlare automatisch goed wordt geconfigureerd. Wanneer de knop onder 'Use CloudFlare' na klik op ON blijft staan, is het volledig actief.
 10. Klaar! CloudFlare is nu ingeschakeld.

  Bekijk ook onze handleiding over het activeren van Railgun of het doorvoeren van geavanceerde CloudFlare instellingen indien je meer uit de CloudFlare performance wilt halen.
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.