Zoekmachine zichtbaarheid optimaliseren

Het doel van een zoekmachine is om de gebruiker gerichte resultaten te bieden die tegemoet te komen aan de behoeften van de gebruiker. Google, bijvoorbeeld, maakt gebruik van een overvloed aan methoden om te bepalen welke zoekresultaten moeten worden weergegeven in de eerste paar links die de gebruiker verwacht in zijn / haar zoektocht.

Geen twee zoekmachines hebben dezelfde zoekalgoritmen maar iedereen kan een paar dingen doen om de resultaten te verbeteren. De term hiervoor is Search Engine Optimization (SEO).  Hieronder staan enkele tips om je zoekmachine te optimaliseren –

  1. Keyword Uitdrukkingen Een keyword is een specifiek woord of uitdrukking die bij gebruik in een zoekmachine, de resultaten aanzienlijk versmalt. Als de moderator van jouw zoekmachine kun je algoritmen maken die de zoekwoorden identificeren op basis van input van de gebruiker en dus resultaten te optimaliseren kunnen identificeren creëren. Je resultaten bevatten idealiter deze zoekwoorden in de paragrafen van de resultaten, bij voorkeur gemarkeerd, zodat de gebruiker de informatie sneller kan krijgen.
  2. Keyword Frequentie – De frequentie van het zoekwoord dat wordt gebruikt is een belangrijke factor in de optimalisatie. Wanneer een gebruiker een link in de resultaten opent, moet de eerste paragraaf van deze pagina zijn wat de gebruiker zoekt. Dus je zoekmachine moet de frequentie van de zoekwoorden gebruiken om de links naar deze pagina's te verzamelen, en deze gegevens moeten worden gemarkeerd door de zoekmachine Ranker die ervoor zorgt dat je zoekmachine in de top van de zoekresultaten komt.
  3. Paginanamen – Meestal bevatten de zoekresultaten links naar de pagina's die in de paginanaam het zoekwoord bevatten. Natuurlijk begint het zoekresultaat met http://.... , dit is niet click-waardig omdat ze geen titel hebben. Dus, geef ze een naam, idealiter met een term uit de pagina waar de gebruiker aan kan relateren.
  4. Hyperlinks - Links van en naar je website spelen een belangrijke rol in het verhogen van je ranking. Gebruik links binnen webpagina's als een manier om zoekwoorden te benadrukken en wissel ook links uit met andere sites (alleen indien relevant) .
  5. Sociale Netwerken – Gebruik deze platforms om te helpen verkeer naar je website te krijgen, dit kan echt helpen. Maak het ook zeker social-friendly.
  6. GUI (Graphical User Interface) – GUI's zijn erg belangrijk bij je ranking. Hoe visueel aantrekkelijker je pagina's zijn hoe meer verkeer er zal komen. Het spreekt vanzelf dat een goed ontwerp geïnspireerd is op de populaire bestaande ontwerpen (zonder ze te kopiëren natuurlijk).
Heeft dit artikel je goed geholpen? Dank voor je feedback! Er is een probleem opgetreden bij het verzenden. Probeer opnieuw.

Nog steeds hulp nodig? Contact ons Contact ons