Debugging - Controleren error logs

Wanneer er problemen op de website zijn kan je deze opsporen met behulp van de error logs, volg onderstaande stappen om deze te activeren en bekijken:
  1. PHP error log activeren en bekijken:
    Ga binnen het cPanel account naar PHP opties, hier kun je in de weergeven lijst bij error log het vierkantje selecteren waarna de pagina automatisch de gewijzigde instelling zal opslaan. Je kunt de error log vervolgens terugvinden in de File manager binnen de 'public_html' folder met bestandsnaam 'error_log'.
  2. WordPress error log activeren en bekijken:
    Ga binnen het cPanel account naar de File manager en klik hier op het wp-config.php bestand en open dit bestand met de Editor. Voer hier onderstaande code toe aan het bestaande bestand, dit kun je boven de bestaande weergeven code toevoegen, Je vind de log file vervolgens terug in de /wp-content/ map met bestandsnaam 'debug.log'.
define( 'WP_DEBUG', true );
define( 'WP_DEBUG_DISPLAY', false );
define( 'WP_DEBUG_LOG', true );

Vergeet na afronding de error logging niet uit te zetten, aangezien dit voor vertraging zorgt in de laadtijden.