Backup van WordPress of andere website terugzetten

Hoasted maakt meermaals per dag een backup, zodat je altijd kunt kiezen voor een backup van voordat een probleem ontstond. De backups worden een langere periode bewaard tot een half jaar terug. Jouw website bestaat vrijwel altijd uit een groot aantal bestanden en een database. Beiden moeten teruggeplaatst worden van dezelfde dag en tijdstip.

Zelf doen of laten doen
Hieronder de stappen om zelf de backup terug te plaatsen van je website.
Wil je liever dat Hoasted de website backup voor je terugzet, stuur dan een email met vermelding van de website en welke datum de website nog goed was. Dan plaatsen wij die voor je terug en rekenen daar eenmalig €29,- voor.

Handleiding bestanden terugplaatsen met Jetbackup

1. Ga in cPanel naar Jetbackups.
  2. Voor het terugplaatsen van een bestand of een map, klik op
  3. Je komt dan in het scherm met de beschikbare backups:
  4. Klik op Creation Date om te sorteren naar datum. Klik rechts op File Manager van de gewenste datum (en tijdstip) om de map/het bestand van die datum/tijd terug te plaatsen.
  5. Klik op de mapnaam als je een bestand of map binnen die map wilt terugplaatsen
  6. Zet een vinkje voor het bestand of mappen die je terug wilt plaatsen, bijvoorbeeld de map waarin de hele website staat:
  7. Klik op onderaan op de Restore selected files knop:
  8. Ga vervolgens in je cPanel > JetBackup naar Queue, daar zie je wanneer dit gereed is.

Handleiding database terugplaatsen met Jetbackup

Als er maar één backup is kun je direct verder.

Zijn er meerdere databases met backups, kijk dan voor :

• WordPress even in het bestand wp-config.php welke database het is. Regel: define('DB_NAME'
  • In Joomla bekijk je configuration.php Regel: public $db

Stappen database backup terugplaatsen:

1. Ga in cPanel > Jetbackup > Database backups
  2. Je krijgt dan de lijst van het afgelopen jaar. Klik op Creation Date om op datum te sorteren. Klik op de Restore knop bij de database en datum die je terug wilt plaatsen. Meestal is dat zeer snel gereed.
    Let op: de huidige database wordt daarmee overschreven.
  3. Ga vervolgens in je cPanel > JetBackup naar Queue, daar zie je wanneer dit gereed is.